Erfarenheter

Unibet / Kindred – Enterprise Architect

Mitt nuvarande uppdrag är som arkitekt i Unibets (Kindreds) arkitekt-team. Arbetet kretsar oftast kring Kindreds micro-services byggda i java samt allt fluff som prestanda och säkerhet. Jag har bl.a. varit inblandad i integration mellan Unibet och DanId (BankId i Danmark), domain-messaging + utvärdering av messaging-produkter inkl. en hel del hands-on kring Solace messaging appliance, cluster-caching mha Hazelcast. Även en POC / referensimplementation av ”real-time-messaging” med Websockets inkl. fallback baserat på Spring 4/SockJS.

Skatteverket – e-deklarationen

Har varit 10 år (med några avbrott) som konsult på Skatteverket där jag som lead-developer / arkitekt deltagit i e-deklarationsprojektet. Projektet omfattar primärt webutveckling men genom åren har scopet lyfts till att omfatta deklarationer via SMS, Telefon och nu även mha Smartphone (iOS / Android). Förutom att vara komplext rent utvecklingstekniskt har detta projekt unika prestandakrav, extremt fast deadline och användare (4,6 miljoner 2011) som kör systemet en gång om året och då ska allt klaffa. Spännande projekt som varit extremt lärorikt!

Du deklarerar väl inte på papper?

Liztor

Liztor är en molnbaserad att-göra-lista för webben, iOS (iPhone / iPad) och Android. Detta är ett gammalt hobbyprojekt där jag inledningsvis ville testa att ”gå all-in” med att bygga en helt Ajax-baserad webapp (2007), några versioner senare är detta projekt idag en populär applikation där man som användare transparent når sina listor i molnet via webbappen eller sin Smartphone. Läs mer om Liztor på dess hemsida!

Just nu bygger jag om liztor helt från scratch. Håll utkik efter Liztor 2.0 :-)

Ericsson Telecom/Data/Business consulting

Började min yrkeskarriär på Ericsson Telecom där jag arbetade med installation och support av ett felhanteringssystem. Under senare delen (1997-2000) utvecklade jag ett antal administrativa system i C, Java och även Cobol. Klassiska webappar backade av CGI-script + en hel del Java-applet/swing-system.

Tidig ungdom - demo-scene

Inledde min utvecklingskarriär i den s.k. demo-scene’n, nu snackar vi 1985-1990. Programmerade en hel del Assembler på C-64 och Amiga. Här är en gammal intervju på c64.com