Blogs

Caddyserver

Har tidigare kört Apache httpd som webfront men på senare år gått över till nginx som idag sannolikt är förstavalet för produktionssystem pga prestanda, robusthet och egen erfarenhet. Sista tiden har jag dock börjat använda en ny webserver som heter Caddyserver. Den är skriven i go och består i sin kompilerade form av en binär enbart. Caddy finns givetvis som docker images där man enkelt kan injecta sin egna config för reverse proxys m.

Liztor 2.0 - Ombygge pågår

Liztor version 1.x har funnits ett bra tag som webapp, iOS-app och Android-app. Dessvärre har liztor inte fått så mycket kärlek sista åren men sedan ett tag tillbaka har jag påbörjat en total rewrite av platformen. Normalt är det bättre att gradvis uppdatera ett befintlig system men då liztor till stor grad finns till pga att jag själv vill testköra nya tekniker tänkte jag bygga om systemet på en modern arkitektur.

Wordress ut, Hugo in

Gnilron’s website har inte fått någon kärlek alls på väldigt länge. Men nu har jag precis ersatt säkerhetshålet Wordpress med Hugo, en static content generator. Otroligt skönt att slippa php-junk och alla säkerhetshål man får leva med i Wordpress. Dessutom full frihet beträffande deployment-options eftersom allt enbart är static innehåll. Lirar dessutom finfint med en annan favorit Caddyserver. Ska till och med kunna peka Caddyservern mot github/bitbucket och låta Caddyserver hämta en Hugosite, bygga ev.